Πανέτοιμοι στον ΟΦΑ για το Φεστιβάλ Ακαδημιών του ΟΠΑΠ

Ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός στην ομάδα μας για την συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ακαδημιών που διοργανώνει ο ΟΠΑΠ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Παγκρήτιο Στάδιο.Οι παίκτες των Ακαδημιών του ΟΦΑ μαζί με τους γονείς τους αλλά και τους συνοδούς της αποστολής θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί της Κυριακής με λεωφορείο για το Ηράκλειο με σκοπό να παίξουν, να διασκεδάσουν να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις με παιδιά από άλλες Ακαδημίες και να αποκομίσουν οφέλη που θα τους φανούν χρήσιμα στο μέλλον.

Μια πολύ σημαντική εμπειρία για κάθε μια από τις 128 Ακαδημίες σε Πανελλαδικό επίπεδο που θα δώσουν το παρών σε αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή που περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο για τους μικρούς παίκτες των ομάδων όσο και για τους γονείς και τους συνοδούς.

Την αποστολή αποτελούν συνολικά 45 άτομα εκ των οποίων περίπου 25 ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2006 ως και 2014. Συνοδοί θα είναι ο Υπεύθυνος Ακαδημιών Παντελής Κατικάς, ο Προπονητής Ακαδημιών Γιάννης Καραβιώτης και το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Σταματίου ενώ το παρόν θα δώσει και ο Υπεύθυνος Τύπου του ΟΦΑ Ηλίας Βουρτζούμης.

Εν τω μεταξύ με το παρακάτω ανακοινωθέν ενημερώνονται τα παιδιά αλλά και οι γονείς για τον τόπο και την ώρα συνάντησης τους ώστε να αναχωρήσει το λεωφορείο στην ώρα του.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΠΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε για τις ώρες αναχώρησης και άφιξης του λεωφoρείου.Παρακαλούμε για την ακριβή τήρηση της ώρας αναχώρησης.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει πριν την αναχώρηση παρακαλούμε για την άμμεση ενημέρωση στον κ.Κατικά Παντελή.

Τηλ:6970555100.

– Αναχώρηση Κυριακή 27/01/2019

-Αρμένοι, SUPER MARKET Eλληνικα Μαρκετ 7:30 το πρωί.

-Φούρνος Μπικάκη στα Τρία Μοναστήρια 7:45 το πρωί.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στις 16:30 με 17:00 το απόγευμα περίπου.

(στάσεις ίδιες  με την αναχώρηση).

Τηλέφωνα εποικοινωνίας,

Κατικάς Παντελής: 6970555100

Kαραβιώτης Ιωάννης:6908700172

Σταματίου  Δημήτρης:   6974120517

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Το περιεχόμενο των Φεστιβάλ είναι διαδραστικό, αφορά παιδιά, γονείς και προπονητές και περιλαμβάνει:
➢ Αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των παιδιών
➢ Βιωματικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά
➢ Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά
➢ Επιστημονικές ομιλίες και δράσεις για τους γονείς
➢ και πολλά άλλα…
Η διάρκεια κάθε φεστιβάλ θα είναι περίπου 6 ώρες και όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένο χρόνο, ενώ ορισμένες από αυτές θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα.
Στους παρακάτω πίνακες καταγράφονται ενδεικτικά προγράμματα δραστηριοτήτων.
→ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ αφορά δράσεις εντός και πέριξ του αγωνιστικού χώρου στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά.

ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ
9:00
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
10:00
ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (1η ΑΞΙΑ)
10:20 – 11:20
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (2η ΑΞΙΑ)
11:20 – 12:20
ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
12:20 – 12:30
ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (3η ΑΞΙΑ)
12:30 – 13:30
ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (4η ΑΞΙΑ)
13:30 – 14:30
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
14:30
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
15:00

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
➢ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 09:00
Οι ακαδημίες πρέπει να προσέλθουν στο Στάδιο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, στις 09:00 το πρωί, έτσι ώστε να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία της εγγραφής και της εισόδου τους στον χώρο.
➢ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10:00
Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με την πραγματοποίηση μίας ανανεωμένης τελετής έναρξης, με σκοπό να νιώσουν όλοι οι συμμετέχοντες ότι συμμετέχουν σε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.
➢ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: 10:20 – 14:30
Τα παιδιά χωρισμένα σε γκρουπ θα πάρουν μέρος σε μία σειρά από επιλεγμένα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά. O αγωνιστικός χώρος θα χωριστεί σε 4 τεταρτημόρια, επομένως, σε 4 ειδικά διαμορφωμένους τομείς (κάθε ένας αφιερωμένος σε μία αξία), όπου θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες συναφείς με τις ομώνυμες αξίες (Ευ αγωνίζεσθαι, Ομαδικότητα, Αφοσίωση και Σεβασμός) έτσι ώστε, παράλληλα με τη διασκέδαση, τα παιδιά να λαμβάνουν σημαντικά μηνύματα που αντικατοπτρίζουν τις βασικές αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού. Κάθε δραστηριότητα, μαζί με το αντίστοιχο γήπεδό της, θα αποτελούν ένα “βήμα” της διαδικασίας και θα μεταλαμπαδεύουν ένα μήνυμα ζωής. Σε κάθε βήμα, δύο groups θα φιλοξενούνται στο γήπεδο παίζοντας ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα groups θα βιώνουν την εξωτερική δραστηριότητα. Κυκλικά, όλα τα groups θα περάσουν από 12 σταθμούς, με δυνατότητα είτε να συμμετέχουν στην εξωτερική δραστηριότητα, είτε να παίζουν αγώνες ποδοσφαίρου, ανάλογα με το αγωνιστικό πρόγραμμα. Ο διαχωρισμός των groups και η τοποθέτησή τους στο πρώτο βήμα, θα γίνει με βάση το ηλικιακό κριτήριο, έτσι ώστε να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η ηλικιακή ομοιογένεια.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλα τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ή παράπλευρες δράσεις, με νόημα και στόχους στις 4 αξίες του Φεστιβάλ. Η διάρκεια που τα groups θα βρίσκονται σε κάθε τεταρτημόριο και επομένως σε κάθε τομέα-αξία, θα είναι μία ώρα. Το χρονικό διάστημα της μίας ώρας θα περιλαμβάνει αφενός διαδραστικές και ευφάνταστες ψυχαγωγικές δράσεις προσανατολισμένες στις αντίστοιχες αρετές, και αφετέρου άφθονο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, το οποίο δεν θα έχει ως αυτοσκοπό τη νίκη, αλλά την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
➢ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ: 10:30 – 14:30
Παράλληλα με τις δραστηριότητες των παιδιών, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προσανατολισμένες στους γονείς και τους συνοδούς. Όπως και την περσινή χρονιά, θα λάβουν χώρα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια και ομιλίες από την επιστημονική ομάδα του Προγράμματος, οι οποίες φέτος θα έχουν έντονο διαδραστικό χαρακτήρα και στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν οι γονείς και οι συνοδοί, με σκοπό να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Επιπλέον, θα λάβουν χώρα όμορφες δράσεις και στην κερκίδα, σχεδιασμένες ειδικά για τους συνοδούς, όπως quiz games και και freestyle ποδοσφαιρικά σόου, με τη συμμετοχή τους. Μια νέα μεγάλη προσθήκη αφορά τα μαθήματα μαγειρικής στα οποία γονείς και συνοδοί θα εμπλέκονται ενεργά, δημιουργώντας κάποιες εύκολες, γρήγορες, νόστιμες και απλές συνταγές χρησιμοποιώντας περισσεύματα από το κυρίως γεύμα, λαχανικά, φρούτα και έξυπνα υλικά, συνδυάζοντας γεύση με διατροφική αξία και ευκολία με ποικιλία και φαντασία.
➢ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ: 14:30
Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται πανηγυρικά με την τελετή λήξης, όπου όλα τα παιδιά θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, αλλά παράλληλα θα είναι και αυτοί που θα βραβεύσουν τους συμπαίχτες τους από τις άλλες ακαδημίες, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση του προγράμματος.
➢ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: 15:00
Όλες οι ακαδημίες αποχωρούν μία προς μία, ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. Φεύγοντας, όλα τα παιδιά παίρνουν ένα “Lunch Pack” με χυμό, sandwich, λαχανικά και φρούτα.

Προηγούμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από την κοπή πίτας του ΟΦΑ
Επόμενο άρθροΛύγισε στο τέλος ο ΟΦΑ, ήττα στο 96′ από Σπήλι